Koe Knuffelen

Bij de Koel’nbekke wordt het boerenland beleefd! Op een educatieve wijze maken jong en oud kennis met de melkkoeien van de familie Spalink. Deze divers gekleurde koeien van het ‘Fleckvieh’ ras hebben een goede aanleg voor vlees- en melkproductie maar hebben bovenal een zeer rustig karakter. Dit maakt de dieren erg knuffelbaar, wat je merkt tijdens onze Boerderijworkshops. Je komt geheel tot rust.

Programma aanbod en algemene informatie

Koe knuffelen is mogelijk bij alle weersomstandigheden want we knuffelen in de koeienstal. Op onze boerderij krijg je laarzen en overall te leen en een mooie rode boerenzakdoek om. Extra sokken zijn ook aanwezig. We hebben alle maten laarzen en overalls. Tip: trek ’s winters warme kleding aan.

We hebben geen pinapparaat, gelieve contant te voldoen of ter plekke via een bankoverschrijving. Vooraf betalen per bank is ook mogelijk, geef dit dan even door bij je reservering.

Onze boerderij-activiteiten:

1. Workshop Koe knuffelen:

Ontvangst met koffie/thee & interactieve bedrijfspresentatie op De Deel. Gekleed in overall en laarzen lopen we de stallen in en gaan we eerst de jonge dieren mais voeren en vervolgens de kleinste kalfjes een fles warme melk geven. Dan gaan we naar de volwassen koeien en leert de boerin je de taal van de koe; hoe benader je een koe en wat vindt zij fijn? Als er wederzijds vertrouwen is kun je tegen de koe aan liggen en met haar knuffelen. Je komt geheel tot rust tegen het warme koeienlijf. Als je een band hebt opgebouwd met het dier kiest de koe er soms voor om terug te knuffelen. Zij legt haar kop op jouw schoot… een heel bijzonder moment. Tijdens de workshop vertelt de boerin allerlei koe-weetjes en maakt zij foto’s die na afloop via we-transfer/e-mail naar je worden toegestuurd. Tot slot kun je nagenieten van je boerderij ervaring onder het genot van een boerenhapje en drankje op onze Deel.

Duur: ca. 3 uur. Prijs € 47,50 p.p. (Kind t/m 5 jaar: € 30,00).  Minimale deelname 1 persoon, maximale deelname 20 personen. Grotere groepen in overleg ook mogelijk. Een workshop Koe knuffelen start vanaf vier personen, in overleg wordt een datum afgestemd. Je kunt dus ook met één persoon aansluiten bij een bestaand groepje. Het betreft een open workshop waar meerdere mensen zich op kunnen inschrijven. Zie “Contact/Reserveren” voor bestaande data of neem contact met ons op. We plannen maximaal 10 personen per workshop in om het persoonlijk en klein te houden. Je kunt in overleg ook met een besloten groep komen als de groepsgrootte vanaf 5 personen is.

Diverse arrangementen zijn mogelijk met o.a. een speurtocht, boerderijquiz, koe naschilderen in de wei, decopatch koe of oud hollandse spelen. Tevens kan er een heerlijke Boerenlunch, Boerenbrunch, Boerenpicknick of High Tea genuttigd worden voor of na de workshop.

2. Luxe Boerderijworkshop

Deze workshop is gelijk aan de workshop Koe knuffelen (zie hierboven beschreven) met tussen de middag een heerlijke Boerenlunch. Daarnaast bevat deze workshop een kunstzinnig karakter. Je kunt een koe naschilderen in de weide of in de stal op het witte doek of op een kartonnen koevorm van papier maché. Ook kan er met kleine stukjes gekleurd papier een ‘decopatch’ koe figuur beplakt worden. Na afloop kun je nagenieten van jouw boerderij ervaring onder het genot van een boerenhapje en drankje.

Duur: ca. 5,5 uur. Prijs: € 92,50 p.p. Minimale deelname 3 personen, maximale deelname 20 personen. Een Luxe Boerderij workshop start vanaf 3 personen, in overleg wordt een datum afgestemd. Je kunt dus ook met één persoon aansluiten bij een bestaand groepje. Het betreft een open workshop waar meerdere mensen zich op kunnen inschrijven. We plannen maximaal 10 personen per workshop in om het persoonlijk en klein te houden. Je kunt in overleg ook met een besloten groep komen als de groepsgrootte vanaf 5 personen is.

3. Kinderfeestje op op de Boerderij:

Een kinderfeestje vieren is mogelijk van maandag t/m zaterdag ‘ s ochtends of ’s middags. De tijden zijn in overleg af te stemmen met ons.

Doelgroep: kinderen van 5 t/m 12 jaar.
Ontvangst met ranja en chips op De Deel met een interactief Boerderijverhaal. Daarna trekken we de overall en laarzen aan en gaan we naar de boerderijdieren en de kalfjes. Ze mogen geaaid, geknuffeld en gevoerd worden. Er is de keuze om een stoer koe (spring) touw te vlechten, het KoeminoSpel te doen óf een interactieve Boerderijquiz. Ook ga je je eigen boter maken. Na afloop kun je een patatje met frikadel, heerlijke pannenkoek of Hollandse wafel eten (wafels ook door de kids zelf te bakken). Voor een uitgebreid programma overzicht kun je de volgende link bekijken! Flyer kinderfeestje op de boerderij

Duur: 3 uur. Prijs € 16,00 per kind. Een kinderfeestje is vanaf 7 kinderen. Minder kinderen is natuurlijk ook mogelijk, het starttarief blijft voor 7 kinderen. Het feestje is inclusief onbeperkt ranja, een bakje chips, een snoepje en eten na afloop. De  duur is ongeveer 2,5 à 3 uur. Voor de begeleiders is er gratis koffie en thee. Begeleiders kunnen evt. ook mee-eten tegen een vergoeding van € 3,50 p.p. Gratis koffie en thee voor begeleiders.